Så rätt men ändå så fel

Oj oj vad jag pluggar. Nu skrattar Hanna säkert åt mig. Så mycket som jag pluggar de tre sista dagarna innan tenta pluggar hon hela året, varje dag (365 dagar). Men det är mycket. Jag sitter morgon till kväll och försöker klämma in en hel kurs i huvudet. Det går sådär. Varje gång tänker jag "nästa gång skall jag börja tidigare" eller "om jag bara hade en dag till på mig" och varje gång så börjar jag inte tidigare och jag har inte en dag till på mig. Att man aldrig lär sig. Jag är nog ett hopplöst fall.

Just nu vimmlar det av skatterättsliga termer i huvudet, allt från procentsatser till lag paragrafer. Jag kommer inte hinna klart denna gången heller. Men förhoppningsvis räcker det för att klara ett godkänt.

Jag lovar er att ingen som inte har tagit skolan på allvar och pluggat ordentligt kan förstå vilken stress det innebär att studera. Man har det alltid med sig. Alltid i hemmet, alltid i skolan, alltid på jobbet, alltid i huvudet. Man har så många "måsten" och ännu mer "borden" (haha så kan man nog inte skriva). Men jag tycker ändå lite synd om er som inte förstår vilken press det är, för ni kommer aldrig uppskatta erat jobb så mycket som vi studenter gör. Tänk vilken lyx att komma hem från jobbet och vara ledig. Du är ledig i flera timmar tills du ska upp och jobba igen. Det är lyx mina damer och herrar. En hög dos av lyx.

Nu ska jag göra ett sista ryck och försöka mig på skatterättsliga avsättningar i inkomslaget kapital och näringsverksamhet.

Godnatt till er andra.

Kramar Ellen

Kommentarer
Postat av: Erik

Testa att plugga 7-16 varje vardag en vecka. (Normal arbetsvecka) Då kommer säkert du också känna dig ledig på eftermiddagarna. Bara för att sätta nedlagd tid på jobb i förhållande till nedlagd tid på studier. Så mycket tid man har som student kommer man aldrig ha igen, det är bara till att inse och njuta.

2008-10-28 @ 15:14:41
Postat av: Linus

Amen Erik, AMEN GOD DAMNIT!



Lyssna på någon som vet och tydligen kan planera. Du har mycket att lära där, både Erik och din syster är bra exempel..



Du är duktig och kämpar på, men måste lära dig planera, försök ha regelbundna tider att plugga,då lär du sig oxå hur det kommer vara på ett "riktigt jobb".. börja "en vecka för tidigt" inför en tenta så slipper du stressa som du gör nu oxå..



Lycka till på tentamen nu på Ons!

2008-10-28 @ 18:34:44
Postat av: Ellen

Haha ja det är klart. Men det är skillnad att gå iväg till ett jobb och göra lite olika saker. När man pluggar måste man lära sig, man måste förstå nya saker hela tiden. Det bli ganska långtråkigt i slutet och jag gör samma misstag varje gång, börjar alldeles försent. Linus jag har oxå jobbat, tro det eller ej, och jag tycker att det är mycket skönare att åka iväg till jobbet runt åtta och komma tillbaka runt halv sex...man känner sig inte pressad på samma sätt som när man pluggar. Men visst Erik, du har rätt, när det inte e tenta period så har man mycket tid över, men jag jobbar ju 40 % också så det är ganska skönt att ha nån dag då och då att göra annat på. Typ sova.

2008-10-28 @ 21:39:22
URL: http://[email protected]
Postat av: Linus

Som sagt, 40%, klart att de e "skönt" att komma iväg ibland..testa 100% i 1 år utan ledighet (aa helger o ev. röda dagar då) där har man ångest..D är ledig säkerligen 2/3, sen är 1/3 egna studier, skulle ändå inte klaga =P

2008-10-28 @ 23:02:59
Postat av: Ellen

haha jag har jobbat 100 %...men nu har jag heltids studier 100%!!!! PLUS 40 % jobb...det kan nog t.o.m. du räkna ut vad det blir....

2008-10-28 @ 23:15:20
URL: http://[email protected]
Postat av: Erik

Mitt tips av utvecklingen på den här tråden var visst ganska lik utfallet.



Man kan ju börja med att säga att båda delar naturligtvis har sina fördelar, det är väl alla överens om. Men inlägget handlade om att studenter har dåligt med tid, och där kan i alla fall inte jag hålla med. Sen att man jobbar extra, vilket jag också gör, har ju inte med studierna att göra. Dessutom vill jag mena att om "100% studier" innebär att klara godkänt på en universitetskurs så är det då ingen 40-timmars vecka som krävs, i vilket fall inte för de som hade betyg nog för att komma in.



Sen kan man ju vända på det och påpeka att alla jobb inte innebär att sitta och dagdrömma i kassan på ica. Om man har som mål att "göra karriär" så får man nog räkna med att jobbet präglas ganska mycket av deadlines, förberedelser av presentationer etc. Inte helt olikt studiemiljön således. I dessa fall är det (vad jag förstår) inte heller helt ovanligt med tidspress, vilket i många fall säkert leder till både 70- och 80-timmarsveckor stundtals. Men då får man förstås betalt för det, och det är väl i alla fall en liten tröst.

2008-10-29 @ 16:17:54
URL: http://idiotvinden.blogspot.com
Postat av: Ellen

Jag håller faktiskt inte med. Ta min syrra som exempel, hon pluggar betydligt mer än 40 timmar per vecka. Och hon lixom jag tycker att det är mycet skönare att jobba och då jobbar vi båda med sånt som vi kommer jobba med efter utbildningen. Jag tror det beror väldigt mycket på vad man pluggar och hur man är som person. Jag har det slappt i plugget i mellan åt men under tentaperioder är det dessto mer hektiskt. Men som sagt Hanna pluggar alltid mer än 40 timmar per vecka och det krävs för att klara hennes utbildning. Men dom har ju även fler föreläsningar än oss och en mycket seriösare skola/utbildning. Och se på Mikalen Linus, han har det ju inte slappt på sin utbildning direkt. Sånt där är subjektivt...

2008-10-29 @ 22:15:24
URL: http://[email protected]
Postat av: Linkan

Mikalen? nytt ord för mig..ska googla ^^



avslutade just ett arbetspass på sisådär 13.5h, vilket inkludera ca 40min vila på lunchen, någon kopp kaffe på 5min hann jag väll med också iofs..



Sen att "bara flytta däck" är ju säkert inte så ansträngande som att läsa en bok eller två och lära sig det inuti. Ja menar, jag använder tydligen inte hjärnan på jobbet, och någon fysik verkar ju inte krävas heller för den delen. Förstår då egentligen inte varför inte alla har ett så "slappt" jobb som jag..

2008-10-29 @ 22:36:55
Postat av: Erik

till ellen: Plugga mest i början på kursen. Inte bara kommer man igång i tid, man får dessutom ut mer av föreläsningarna eftersom man fattar vad läraren snackar om. På så sätt tjänar man också tid i slutet av kursen.



till linus: Däcken behöver ju uppenbarligen flyttas och då måste ju någon göra det. Jag skulle tex aldrig kunna jobba fysiskt varje dag, så där ska du ha cred. Sen finns det vissa personer som önskar ett mer intellektuellt stimulerande arbete, men då får man också ligga i lite på vägen dit och inte tycka så synd om sig själv. Det är trots allt frivilligt.

2008-10-30 @ 14:35:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0